Liden 2:4 – vad händer?

Det här inlägget gjorde jag för 1,5 år sedan:

Har Liden 2:4 drabbats av pyspunka?

Men absolut ingenting nytt har hänt. Det är jag väldigt tacksam för, detta eftersom höghus inte hör hemma här alldeles invid Villa Giacominaparken.

På HSB Nordvästra Götalands hemsida tycks projektet ha hamnat i skymundan. Likadant är det om man söker bland Lidköpings kommuns detaljplaner. (Men det kan även bero på att jag är dålig på att leta).

Kan Länsstyrelsen ha sågat alla planer på höga hus i området?

Jag tänker på hur det var vid de samrådsmöten som hölls våren 2019. Enligt det förslaget som presenterades skulle den fina kommunala lövskogsridå som finns precis invid Flitens ägor ersättas av en ny som skulle gränsa till villaområdet på andra sidan Lidentomten. Syftet skulle vara att djur och växter skulle kunna ”spridas” och röra sig mellan Rävberget och Villa Giacominaparken. Men den ridån som redan finns är det absolut inget fel på. Såvitt vi har sett gillar verkligen alla möjliga sorters djur att använda sig av denna fina bit av vår natur. Och hur är en sådan människa funtad som skulle kunna tänka sig att sätta yxan i något av dessa fantastiska träd?

Däremot kommer det att ta många år innan några djur och växter vill beträda den nya ”spridningskorridoren”.

Antagligen var detta ett påhitt från kommunens sida för att fjäska med villaägarna.

Vi får hoppas att HSB kastar in handduken och att en enreprenör med mer jordnära ambitioner tar över hela projektet. Helst två våningar men max 4 skulle vara bra på Liden 2:4.

Men någon sorts besked skulle inte skada. Som det nu är svävar vi alla i ovisshet.

%d bloggare gillar detta: