Bloggaren (född sosse) kommer ut som liberal!!

Så kan det gå om man genomför SvD:s Valkompass.

Men eftersom bloggaren är pluralist riskerar han inte att trilla i den fälla som går under namnet partipolitikens gruppsykologi (dvs den där man likt ett fånigt mähä tycker precis som partiledaren). Där tror jag faktiskt att vänsterpartisterna leder, dvs de är sämst på att tänka utanför boxen. Först tänkte de exakt samma som Lenin, sedan som Stalin, Krusse, Hilding Hagberg, CH Hermansson osv. osv.

Så här blev bloggarens resultat:

Bloggaren har röstat ja till statlig sjukvård, nej till pengar till friskolor, ja till NATO såklart, nej till att uppmuntra invandrare att lämna landet, självklart nej till att dra ned på Public Service, försiktigt positiv till något mer restriktiv invandringspolitik och naturligtvis för att miljö- och klimatpolitiken är viktigare än all annan politik.

Och då blir man tydligen allra mest liberal och allra minst sosse… Observera dock att skillnaden mellan staplarna inte är särskilt stor.

Men vem skall han rösta på? I Riksdagsvalet råder det ingen tvekan. Där hamnar rösten tveklöst på det parti som leds av Magdalena Andersson. De andra partiledarna spelar i en annan division, den som min kusin Stellan spelade i när hans lag Axvalls IF mötte Slutarp i mitten av 60-talet (bloggaren var på plats. Det var gott om blinningar).

På den tiden var det ingen som krävde att 100-tals miljoner av välfärdens pengar skulle gå till inomhusarenor för utomhussporter (som bandy och fotboll).

Flygfoto från aktuell tid: Fotbollsplanen (absolut inget giftigt plastgräs!!) är inringad med grön färg, Slutarps stationssamhälle med blå färg).

Länk till kompassen: https://www.svd.se/a/EaelVA/vad-ska-jag-rosta-pa-2022-testa-valkompassen

Se till så att kompassnålen inte har låst sig på partihögkvarteret

%d bloggare gillar detta: