Har de ansvariga bakom rivningen av lokstallet verkligen alla hästar hemma?

Järnvägsparken förvandlades till parkeringsplats. Nu har politikerna även fattat beslut om rivning av Lokstallet, en rivning som redan har inletts. Även där tycks det bli bilparkering.

699CFE1B-3638-41E5-9A9D-9CC927D8BDC6

De hårdgjorda ytorna i våra städer måste minska och det radikalt. Då kan vi inte fortsätta med att skapa fler parkeringsplatser. Istället måste vi låta grönskan dominera. Trädalléer, buskar, fler parker, upprivning av all onödig asfalt och all onödig stensättning är några av de åtgärder som vill till om inte Lidköpings centrala delar skall förvandlas till en outhärdlig urban värmeö sommartid.

Klimatförändringen accelererar. Då vill det till att motåtgärderna är ännu kraftfullare. Det går absolut inte att vänta. Börja med att göra om marken där lokstallet har stått till en urban oas med intensiv grönska. Kombinera gärna med några cykelställ.

Valet närmar sig. Något betongparti lär inte få min röst. Visionen om ”Det gröna folkhemspartiet var helt fantastisk”. Men varför förverkligades den inte?

Inte heller det påstått gröna parti som var positivt till motorbanan, som ivrar för giftiga konstgräsplaner och som verkar för ett nytt centralt parkeringshus lär vara aktuellt för min del på valdagen.

Däremot tänker jag rösta på det parti som vill bevara närnaturen och de tätortsnära skogarna, som vill göra Lidköping till en hållbar trädgårdsstad – med största möjliga grönska och som därtill ivrar för masscyklism, inte massbilism.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: