Mia Skäringer skärskådar sitt liv

Mia Skäringer är aktuell, inte minst med anledning av den lunginflammation hon drabbats av, mitt under pågående turné.

Jag sökte lite på henne på internet och hittade en intressant artikel om henne i tidningen Arbetet, en artikel som inte är purfärsk men trots detta rättvisande.

31E54578-9500-4919-ABF7-1983BD0D5E42

Mia Skäringer lämnar ut sig själv

Man förstår att Mia har haft det tufft under livet med en pappa som söp och mycket annat elände.

Arbetarklassbakgrunden är hon stolt över, därom råder det ingen tvekan.  Synd bara att pappan inte var Broderskapare. Om så hade varit skulle hon säkert ha haft en mer harmonisk uppväxt. Kanske att hon inte ens skulle ha behövt stå på scenen dagarna i ända för att bearbeta sina upplevelser.

Mia Skäringer är för mycket för karlar. De klarar inte henne. Men kvinnor älskar henne.

Ett sådant omdöme är nog bland det bästa en artist kan få, dvs att hyllas av kvinnor men dissas av män.

Som alla säkert vet får män felkopplade hjärnor redan i fosterstadiet, utsatta för en massiv östrogenattack som förbereder deras hjärnor för jakt och strid (och superier). Offren är inte sällan kvinnor.

Men just kvinnofostren slipper hormonstormen under fosterstadiet och utvecklas till både sociala och omhändertagande individer. Mia Skäringer är definitivt ett gott exempel på detta. Måtte hon tillfriskna snabbt igen och därefter försöka dra ner på tempot, så att hon inte knäcker sig totalt!