Allt jag fått lära mig

Boken om Wannseekonferensen 1942 har gett mig ny kunskap Förintelsen, den Förintelse som iscensattes av de nazistiska monstren.

I detta rasistiska förintelsekrig skonades inte ens barn, kvinnor, handikappade, åldringar. Alla judar i Europa skulle mördas, sådan var planen. Gasbussar, gaskammare, massarkebuseringar – metoderna var många.

Skräcken, ångesten, lidandet hos offren är givetvis omöjlig att beskriva.

För den som är någorlunda normalt funtad är det otänkbart att ha något samröre med det svenska riksdagsparti som just har avslutat sina landsdagar, det parti som har vissa ideologiska rötter i den fasansfulla nazismen. (En av grundarna tillhörde Waffen-SS).

Men nu får det bli annan kvällslektyr:

A9CCF32A-725B-4723-AA85-44897BB58257

Den här gången väntar ny kunskap, nu om mormoner, detta underliga samfund som benämns ”Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga”. Man kan undra om de har något fel på sina hormoner eftersom de lär ägna sig åt månggifte. Och jag tror inte att det handlar om kvinnor som tillåts gifta sig med måna män.

Mönstret upprepar sig. Männen tar för sig i denna vår värld. Men vad gäller de bruna är det typ monstren som dyker upp igen.