Oförvitlig källa

Enligt säker källa skall man i nätupplagan på en av de tidningar som ederas här i trakten nu under helgen ha kunnat läsa att en afghan skall ha underlåtit att stanna med sin bil vid ett övergångsställe.

Jag har bott här sedan 1976 (med undantag för 9 månader i Skåne) och har upplevt hur tusentals bilister har struntat i att stanna för att släppa över mig på stadens övergångsställen.

Jag kan svära på att ingen av lagbrytarna har varit afghan. Troligen har 99% varit ursvenskar.

Inget av dessa tillfällen har omnämnts i någon av bygdens tidningar. Om så ändå skulle ha skett hade det med 100% sannolikhet inte stått att den skyldige var en vanlig (men troligen rätt korkad) svensk.

Jag vet inte ens om det är pressetiskt acceptabelt att peka ut folkgrupper på detta sätt, som att en arab skulle ha setts körandes för fort på Framnäsvägen eller att en jude skulle ha cyklat i mörkret längs Gamla Läckövägen, utan fungerande belysning.

Men nu går notisen om afghanen inte längre att finna. Kanske att skribenten drabbades av Ågren och raderade inlägget.

Ingen skall tro att jag har överseende med invandrare/flyktingar som bryter mot svensk lag. Detsamma gäller givetvis även för alla de ursvenskar som struntar i lagar och förordningar.

Lagföras skall de, hela bunten. Men för att lyckas med det måste vi få ut ordningsmakten på våra gator, torg och vägar. Då lär det inte behövas så många poliser som sitter bakom dataskärmar och utreder brott.

Förebyggande insatser är aldrig fel, vare sig det gäller polisiärt arbete eller folkhälsa.

Ett tips. Vi har hittat en bra app att ladda ned till mobilen. Med denna speedometer kan man ha koll på hur snabbt fordonet man färdas med framförs.

27B3FF59-0B5B-4C76-A5CE-264B9C66B43F

Det händer (enligt denna hastighetsmätare) att lokalbussen kör i över 60 när det är 40, Kinnekulletåget från Hallsberg mot Lidköping körde nog aningen för fort efter Gårdsjö där det inte finns någon ATC, snabbtåget körde i över 200 (men nödbromsen slås till automatiskt när hastigheten överskrids med 5%).

Det är lite kul för att det står att man befinner sig på t.ex. Kinnekullebanan, Västra Stambanan eller Plastgatan, även om det sist nämnda är mindre kul.

Men i den här på miljöområdet så underutvecklade staden kanske man snart får färdas på Konstgräsgatan.

En gång medföljde jag en chef i dennes bil till Trollhättan. Hen körde som en galning och underlät på ett uppseendeväckande sätt att stanna vid ett övergångsställe i höjd med Badhuset. Hen hade uppenbara drag av streber och skulle fram till varje pris. Vård och omsorg präglade inte denna färd!

Ingen app i världen hade fått stopp på den föraren, men jag lärde mig något om de mindre tilltalande personlighetsdrag som karaktäriserar vissa av de individer som är satta att leda massan.

Etniciteten på lokalbussföraren som körde i 62 avslöjar jag inte. Men han var definitivt inte från Afghanistan! Och hen som höll i ratten förbi Tre Älgar var helsvensk.