Hjärtats tidtabell

Det finns flera program i TV-tablån som jag uppfattar som rena tramset.

Kärlek är ett återkommande tema. Bönder och präster söker en partner. Adeln och borgarna står antagligen på tur. Om så sker blir alla stånden representerade.

Men det finns som väl är vettigare program att slå ihjäl tiden med, program med djup:

E7A43B3A-C247-479D-8F4D-F9B94EC17CDC

https://www.svtplay.se/video/22154317/hjartats-tidtabell

Om Västtrafik sätter upp en sådan där plåtkur här uppe i Villalia skulle jag kunde åta mig att skriva upp bussarna som passerar mellan lördag kl 15.00 och måndag kl 05.00. Under den tiden passerar inte en enda tidtabellsbunden Västtrafikbuss…

Så illa ligger det till i den Västsvenska kommun som har minst antal kollektivresenärer och högst antal bilar per capita.

Det skulle inte förvåna mig om även antalet flygresenärer från denna kommun ligger på toppnivå. Hur det är med skamkänslorna vill jag inte spekulera i. Men jag har mina onda aningar om det ligger till.

Känslorna inför en sådan kommun är absolut inte på topp. Kärleksförklaringen uteblir.