Nasare i luren

Igår ringde det en kvinna och påstod att mitt personnummer ligger ute till allmän beskådan på nätet.

Det var med stor tvekan jag överhuvudtaget svarade men efter att ha missat samtal från min kusin i Lerum tidigare i veckan, av rädsla för att det skulle kunna röra sig om en nasare, tog jag mod till mig den här gången.

Jag frågade kvinnan i vilket syfte hon ringde. Då framkom det att hon jobbade med försäljning av skydd mot personnummerstöld.

Då sa jag tack och adjö och avslutade därmed skyndsamt samtalet.

När vi hade flyttat till Skåne för ett par år sedan upplevde vi under flera månader en riktig terror då oförskämda försäljare av bostadslarm ringde upp oss. Men vi var ståndaktiga och käftade emot.

De verkade lida av avancerad antisocial personlighetsstörning. Man blir nästan rädd att de skall ringa på dörren nästa gång, i syfte att bruka fysiskt våld.

Det enda larm jag saknar är det som går igång när larmförsäljare hör av sig.

Lura av vanligt hederligt folk kanske 5-6-700 kronor i månaden på något som i stort sett är helt verkningslöst. De har till och med velat kränga ett larm till vår nuvarande bostadsrättslägenhet, dessa ixoida typer.

Nix telefon klarar inte att hålla dem borta, men mitt eget Nix är hundraprocentigt effektivt.