Stabsläge å sjukstugan i Grönköping

Enligt oftast välunderrättade Svenska Dagbladet har Grönköpings Veckoblad äntligen fått sin första kvinnliga chefredaktör.

https://www.svd.se/hon-tar-over-i-gronkoping-struntar-i-om-jag-ar-mesig

Bloggaren kollar på några av Veckobladets senaste förstasidor och upptäcker att stabsläge råder å sjukstugan. Stabsläge? Bloggaren som trodde att det uttrycket tillhörde Försvarshögkvarteret…

”Stabsläge råder på Hälso- & sjukstugan i Grönköping, och alla planerade operationer har ställts in. Skälet är att de tre inbokade patienterna beslutat sig för att skjuta på ingreppen (halsmandlar, liktornar och gäddhäng). Stadsdoktor A.T. Salvén kan därför inta stabsläge på mottagningssoffan för en lur efter maten.”

4D325ADE-0351-4206-84A4-31C3043B4D28

Vidare kan man läsa att GD går framåt i Grönköping (även om det är få fruntimmer som röstar på dem) och att herr Brylén är mycket nöjd med Moderaternas stämma i Västerås och tycker att han nu känner igen sitt parti efter Reinfeldt-åren. Tyvärr föll dock hans motion om att Moderaterna skulle byta namn till Moderatdemokraterna (MD) för att närma sig KD och SD även rent språkligt.

Godsägare Justus Brylén vill ha ett slöjdförbud i Läspeskolan med motiveringen att det är helt onödigt att lära sig att slöjda smörknivar och virka grytlappar så länge som sådana kan köpas billigt från Kina. Slöjor har han däremot ingenting emot: Min salig mor hade alltid huckle, och det var minsann ingen som satte sig på henne!

https://news.cision.com/se/gronkopings-veckoblad/r/gronkopings-veckoblad-nr-9-2019,c2957676

En tanke på “Stabsläge å sjukstugan i Grönköping”

Kommentarsfältet är stängt.