Ett porträtt som får mig att ändra uppfattning

Jag har aldrig gillat Göran Zachrisson. I mina ögon har han mest refererat överklassporter, vilket kanske inte är så konstigt om man som Göran har levt hela sitt liv ute på Djursholm. (Tro nu inte att jag anser att alla golfspelare är snobbar från besuttna överklassområden)!

Och därtill detta med rattfyllan…

Men efter att ha sett kvällens dokumentär har jag ändrat uppfattning för att istället visa min uppskattning.

4ACA4BD3-4F31-4248-ADC7-56345A7A4337.jpeg

Vi kan både dömas och beundras för saker vi har gjort under livet. Men det är först när man blir varse hur allt hänger ihop som kan få en rimlig uppfattning om en människa och hennes gärningar.

I Görans fall blir betyget berömligt (efter att ha sett programmet). Och det där med alkoholen tänker han lägga av med. Det borde alla inom sporten och idrotten göra, inte bara kommentatorer utan även spelare – och inte minst publiken.

Mens sana in corpore sano! En sund själ i en sund kropp. Det är ett motto för idrotten. Gör som Göran! Spola kröken! Både spelare och publik!