Berättigad avsky mot SD-anhanget

Avskyn mot de idéer sverigedemokraterna representerar är stor hos de människor som överlevde Förintelsen.

”Jag fick höra att en man vid namn Söder, en sverigedemokrat, skulle närvara, och det gjorde mig väldigt upprörd. Jag är inte så våldsam av mig och funderade på hur jag skulle agera. Ett sätt vore att öppet säga: ”antingen går han eller jag härifrån”.

28EEE490-5883-4C8E-A4C5-21A0771A947A

”Hans mor och småsystrar skickades till gaskamrarna eftersom de inte dög för slavarbete. Emerich Roth, hans far och två storasystrar fördes till ett arbetsläger. Under kriget överlevde han fem olika koncentrationsläger och när han fritogs från ett läger i Tjeckien vägde han 34 kilo. Av hans släkts 40 medlemmar överlevde bara Emerich Roth och hans syster.
Efter att Roth fritogs erbjöds han av tjeckiska partisaner att avrätta tre SS-medlemmar, men förmådde sig inte att göra det. Han vill inte bli en mördare, som nazisterna.”

”Att Sverigedemokraternas Björn Söder stod som avsändare på inbjudan till riksdagens minnesdag för Förintelsen har lett till en hård debatt. I en text i DN skrev Förintelseöverlevande Hédi Fried att de överlevande nu måste möta representanter för samma ideologi som mördade deras föräldrar.”

Det avskyvärda kräket Söder menar å sin sida att Fried gör partipolitik av minnesdagen.

Emerich Roth delar Hédi Frieds syn på SD.
SD är skickliga skådespelare, och lyckas spela sin roll väl, säger Roth.