Tankar om situationen i Kina

Jag tror att de ledande personerna i den kommunistiska diktaturen i Kina är livrädda.

Själva viruset är dessa höjdare med all sannolikhet skyddade mot, men det dessa potentater fruktar allra mest är de oroligheter som kan uppstå i landet när sanningen om coronaviruset härjningar inte längre går att dölja för befolkningen.

Vad ett sådant uppror skulle kunna leda till vågar man knappt spekulera om.

Jag såg en liten film, tagen i smyg av en kinesisk journalist. Han gick in genom entrèn till akutmottagningen på Sjukhus nr 3 i Wuhan. Där i korridorer och akutrum låg åtta nyligen avlidna. Alla uppenbarligen av coronaviruset. Följande natt fängslades mannen av polisen.

Det torde vara uppenbart att antalet döda är betydligt högre än de 259 som hittills redovisats.

Samma sak hände med en av de visselblåsande läkare som först slog larm om utbrottet. Han sattes i fängelse.

Peking har nu sett till att läkaren har släppts. Det skulle ha sett för illa ut annars.