En som knappt ens törs trycka på knappen kan ändå flyga i taket

I dessa dystra tider när man knappt ens vågar trycka på stoppknappen på lokalbussen (av rädsla för coronaviruset) och inte heller törs ta skogspromenader (pga dynamitgubbar bland buskarna, se inlägg daterat 2/3) kan man ändå någorlunda säkert tillägna sig innehållet i bibliotekets e-böcker.

Och igår gjorde jag ett riktigt fynd:

C7A5963C-65C3-425C-BEA0-06C1FC7A759A

Efter att ha läst några mediokra böcker är det gott att läsa något som stimulerar själen och höjer humöret.

Kroppen får sitt genom morgonturen på den av pengar från arbetskamraterna inhandlade motionscykeln.

Det gäller således att vara stark till både kropp och själ nu när viruset, trots Folkhälsomyndighetens ihärdiga men inte alls trovärdiga förringande av riskerna, rullar in över landet – och detta med full kraft.

När jag hörde Anders Tegnell (på radion i morse) påstå att äldre och kroniskt sjuka inte behöver undvika publika folksamlingar höll jag, likt en riktig dynamitgubbe, på att explodera av ilska!

Det tror sjutton att det är viktigt att hålla sig undan från folkmassor när egoistiska svenskar, i stora horder, väller in från sina totalt onödiga skidsemestrar nere i de italienska Dolomiterna.

Det är tur för mina nerver att professor Björn Olsen i Uppsala säger precis tvärtom angående folkansamlingsriskerna. En man att lita på. Jag skulle nästan vilja kalla honom för krutgubbe, även om han ännu inte har ålder inne.