Så talar diktaturens kreatur

Den fruktansvärda regimen i Kina kritiserar Sverige (på ett mycket hånfullt sätt) när den påstår att vi är helkass på att bekämpa coronavirusets framfart.

Men glöm inte:

Det nya coronaviruset kommer från just Kina. En trolig orsak är kinesernas underliga mathållning. Att äta orm, hund, katt, fladdermus m.m. är riskfyllt, särskilt som djuren hålls levande på särskilda marknader, marknader där det även finns grisar och ankor.

Under sådana omständigheter kan virus lätt ändra skepnad och komma ut som riktiga monster, monster som hotar Jordens befolkning.

Kina försökte dessutom tysta de läkare som slog larm om det nya viruset, vilket ledde till en snabb virusspridning. Samma sak inträffade vid SARS-epedemin. Det var ett rent under att det viruset gick att stoppa i tid, inte minst med tanke på att dödligheten hos de smittade då var synnerligen hög.

På sikt måste Kinas diktatorer störtas från sina poster. Först då kommer vi att ha en chans att undvika fler katastrofer liknande den vi ser nu.

Så talar bloggaren:

Ett gott råd till den kinesiska regimen i väntan på att den störtas: Kasta inte sten i glashus.

Och släpp ut Gui Minhai, omgående. Han är helt oskyldig. Det är verkligen inte ni höga potentater i det kinesiska kommunistpartiet!