Tre frontsoldater. Tre rökare. En bedrövad bloggare.

Bloggaren vill inte springa med skit, men han blir bedrövad när han blir varse att tre av pandemins frontsoldater står ute och röker.

De är unga, de tror sig antagligen vara mer eller mindre odödliga – men de har till uppgift att ta hand om våra äldre och att i denna svåra tid på alla sätt skydda dessa sköra vårdbehövande mot ett livsfarligt virus.

Bloggaren har inte sagt var han har gjort sin dystra iakttagelse (det är någonstans i västra Skaraborg) men röker man på arbetstid* kan omgivningen börja undra hur det står till med efterföljandet av våra grundläggande principer för förhindrande av  smittspridning.

En av västra Skaraborgs kommuner har detta regelverk:

* https://lidkoping.se/2019/11/19/lidkopings-kommun-infor-rokfri-arbetstid/

Så fimpa cigaretterna – om inte annat för att minska på askmolnen.