Så här går det när myndigheterna inte upprätthåller garden och reagerar blixtsnabbt på yttre hot

https://www.svd.se/tva-lakare-intensivvardas-for-covid-19-i-stockholm

Jag tror att artikeln är läsbar för alla.

Huvudinnehållet är att minst 5 läkare vårdas för COVID19 i Sverige. Minst 2 av dem intensivvårdas. De 2 som är talbara säger att de har smittats efter det att kraven vad gäller skyddsutrustning sänktes.

De misstänker att viruset även sprids i form av aerosol, inte bara som droppsmitta.

Vi får verkligen hoppas att inte någon bland den sjukvårdspersonal (undersköterska, sjuksköterska eller läkare) som har tvingats arbeta utan fullgod skyddsutrustning avlider.

Ett samhälle som inte har några beredskapslager och ett samhälle som inte reagerar när larmklockarna ringer (för fullt) kommer att drabbas hårt.

Perkele! Nej nu jävlar!! – Så borde det ha låtit från ansvariga myndigheter redan de första dagarna efter årsskiftet. Det hade måhända sparat många liv, och mycket lidande.

DN’s uppgifter skiljer sig något från Svd’s: https://www.dn.se/sthlm/tre-lakare-ocpinnade-h-tva-sjukskoterskor-vardas-pa-intensiven/

Vi hade ett större lager med effektiv skyddsutrustning liggande (efter svininfluensan) på den avdelning där jag jobbade. När utrustningen väl behövdes var den borta, delvis beroende på den hysteriska omstrukturering och den omlokalisering som karaktäriserar hälso- och sjukvården och äldrevården.