Coronatrotsarna skall vi inte gilla

Det finns en del (men inte många) som via sociala medier låter visa upp sig i miljöer som vi bör undvika att vara i under denna livsfarliga pandemi.

Tänk er att dessa individer som låter avbilda sig inne på krogen (eller på annan olämplig plats) jobbar inom sjukvården eller äldrevården. Begriper de inte att de lättare blir smittade i sådana miljöer, särskilt om promillehalten börjar skena? Förstår de inte att de i nästa skede kan smitta de människor de har att vårda?

Man kan fråga sig varför de vill visa upp sig. Vore det inte bättre att smyga med beteendet? Är det trots med i bilden? Vill de inte värna om de utsatta grupperna?

Det är inte mycket vi kan göra åt saken, inte mer än att absolut inte gilla!

Staten skulle kunna göra en viktig sak: Förbjuda all alkoholförtäring på krogar och ölsjapp under den pågående pandemin. Måhända att det kan leda till ett större avståndstagande! Där alkoholen går in plägar som bekant folkvettet g ut.