Vad är det för fel på er, folk?

Den frågan ställs i en insändare i dagens Norra Skåne, författad av ”Föreningen  Frustrerade Kvinnor och Män, i åldern 20 – 80” (FFKM 20-80).

266C60DE-A8D9-4447-91DA-00D8A2446F43

Efter att ha tagit del av innehållet i denna insändare tänker bloggaren ansöka om medlemskap i denna av stor klokskap präglade förening.

Det finns mycket annat för FFKM att fokusera på – som  restaurangbranschen där alkoholförtäringen borde förbjudas under rådande omständigheter. Det lilla coronavett som gästerna möjligen hade innan inträdet på krogen, är snart som bortblåst. Men det är absolut inte viruspartiklarna.

I Norge har man förbjudit försäljning av lösgodis under pandemin. Om det är en delförklaring till att den norska statistiken inte är lika dyster som den svenska är inte lätt att föra i bevis, men helt omöjligt är det inte.

Det borde vara lätt att begripa att plockande bland lösgodis – där andra hostar och nyser, fräser och snörvlar – och dessutom greppar i slevarna med otvättade händer, är en förnuftsvidrig syssla.

I dagens NLT porträtterades ett något äldre sällskap, fikandes på altanen till en kolonistuga. Uppenbarligen bryter sällskapet mot de stipulerade förhållningsreglerna. ”Folkans” företrädare skulle inte bli glada om de finge för sig att bläddra i denna avisa.

Risktagandet hos delar av befolkningen är stort, det är däremot inte antalet platser inom intensivvården.