Morgonmöte med besked

Nu på morgonen har stadsträdgårdsmästaren varit och besiktigat Parksliden mitt emot Kvarnen på Gamla Läckövägen – och även klargjort hur kommunen tänker bekämpa bestånden.

DC068D73-8F60-453F-8F0C-2B86AE7A34F3

Foto Wikipedia

Det handlar inte om kemisk bekämpning (förbjudet i kommunen) utan om att kanske en gång i månaden i säkert 10 år slå ner växten.

Jag frågade om det stämmer att kommunen skall rusta upp stenmuren längs med Villa Giacominaparken, något jag nu fick bekräftat.

Kommunen kunde därvid passa på att anlägga en stenmur tvärs över vägen, för att på så sätt sätta stopp för alla fardårar med underutvecklad frontallob (särskilt gällande prefrontala cortex). En förfrågan om detta framställdes dock aldrig av undertecknad, klokt nog.

De lärkträd som sågades ned i Villa Giacominaparken var drabbade av Honungsskivling, och inget annat.

Det är trevligt med möten som ger klara besked. I sjukvården har jag varit med om mängder med meningslösa möten, möten med det enda resultatet att de vårdbehövande berövades den omsorg de hade rätt att erhålla.

Hur man bekämpar den sistnämnda sjukdomen är skrivet i stjärnorna. Så länge de parasiterande byråkraterna finns kvar lär vi få dras med eländet.

Ni vet väl vilken art som är den farligaste bland de invasiva? Människan såklart!!!

Bonusläsning om Parkslide: https://skane.naturskyddsforeningen.se/parkslide/