Ny naturskövling i Lidköping

I den fina och för frilufts- och djurlivet så värdefulla naturen mellan Furuhäll och Sjölunda har det skett en brutal skövling av skogen, uppenbarligen för att bereda plats för nya vräkiga villor, i värsta fall med enorma soldäck, plats för minst 2 bilar, pooler och stensättningar.

44F5A708-1D77-4066-82EE-9C98FC02A004

Kunde inte detta ha stoppats? Vad säger våra politiker? Eller är de så förblindade av det korkade Tillväxtbegreppet så att de väljer att blunda för denna typ av motbjudande naturskövling?

Jag har för mig att det ena kommunalrådet (s-märkt) har uttalat sig om strandskyddet (någon gång under de senaste 12 månaderna). Denne irriterade sig då över att strandskyddet är på 300 meter. Hen ville att det skulle vara blott 100 meter. Då kunde nämligen kommunen dra igång ett stort byggprojekt just inom det finfina naturområdet söder om Sjölunda.

Det där med grönt folkhemsparti gick tydligen inte hem bland sossarna i Lidköping.

 

%d bloggare gillar detta: