Stolleplatser

Det har blivit ett väldigt gnällande och ”tyck synd om mig tjatande” hos dessa stackars husbilsägare.

Men i själva verket är det inte alls synd om dem, de som utan betänkligheter vräker sig i materiellt överflöd (husbilsägande är det ultimata uttrycket för en sådan utmanande livsstil) och hotar vår livsmiljö.

Och ”ställplats”! Vad är det för påhitt egentligen? Cykelställ känner jag till men ordet ”ställplats” verkar helstolligt och väcker förstämning i mitt inre.

Då är det bättre att storsatsa på cykelvägar på landsbygden. För turister skall det vara självklart att kunna hyra cyklar på närmast belägna järnvägsstation. För den som inte klarar att ha med sig stor packning på hojen rekommenderas färdiga paketresor där övernattning med frukost ingår.

Givetvis finns det små, billiga husbilar (jag känner en bloggföljare som äger en sådan) och innehavare av sådana får grönt ljus (för husfridens skull), förutsatt att cyklarna hänger där bak.

Men det bör vara lite besvärligt att resa. Då släpar man inte med sig så mycket brôte (och kör hem med ännu mer!!) och åker man dessutom kollektivt till resmålet och sedan svingar sig upp på cykeln så får folkhälsan en rejäl knuff framåt!

NLT’s insändarsida har idag ett inlägg som ger husbilsägarna en rejäl bredsida, under det att cykelvägsivrarna får välbehövligt medhåll i ett annat:

62D159E1-9F8B-4916-BEBE-B024974CD785

De levande är de döda på semester (se inlägg från gårdagen). Tillbringa helst inte den semestern i en husbil, och absolut inte på en ställplats!!