Hellre Lådcykel-Carlsson än Husbil-Svensson

Det här med Husbilar och ägarnas krav har gått för långt. Tänk om varje hushåll på Jorden skulle vräka sig i en resurstärande husbil. Det är inte svårt att inse att det är fullständigt ohållbart.

Och sedan skall de ju ha någonstans att ställa sina stora åbäken.
Det är inte alltid det ser lika idylliskt ut som här i Tyskland (Wikipedia):

C3E8421A-0EF4-4136-8388-0BA30708C007

Men det finns alternativ. Dit hör cykelsemester, gärna kopplat till tågresande, om semestern skall firas på annat håll.

Det finns bra tillverkare av lådcyklar (för spritkök och övrig packning), som de cyklar som kommer från Gamla Enskede.

Och jag går ju tusen gånger hellre in i en cykelaffär än kliver in hos den där Husvagn-Svensson.

Nu i sommar har det faktiskt uppdagats att jag är släkt med den kände, men dessvärre framlidne, cykelhandlaren i Falköping, Holger Carlsson. Släktforskandet har lett fram till att jag är bryllingbarn till denne Holger som faktiskt har sålt en brun Världsmästarcykel till mig i början av 70-talet. När denna cykel så småningom hamnade i Lidköping och lånades av min ena dotter för en tur till torget en lördagskväll, ja då kan ni säkert räkna ut vad som hände. Lidan befann sig på lämpligt ”kastavstånd”…

Om denne Frukt- och grönsakshandlare Albin Karlsson från Torbjörntorp var släkt med mig låter jag vara osagt, men håll med om att det går att använda cykel till många sorters transporter:

027FB548-7FBD-47E0-8B28-637DEFCF47F6

Foto Falbygdens museum

Ett uttryck vi bör ha med oss genom livet är ”Pro bono”, dvs att oegennyttigt arbeta för det allmännas bästa. Det gör man definitivt inte genom att skriva insändare och tjata om behovet av helstolliga ställplatser. Men måhända att den som bönar och ber om fler cykelvägar (i åtminstone det fallet) lever upp till begreppet Pro bono. Och det gjorde definitivt Holger Carlsson i Falköping, min nyfunne släkting!!