Utsändningarna från TV4 leder till mindre sittande, och i mitt fall till inget tittande

53558EEF-5BAB-403E-8EDC-BC6ED7F97977

https://www.svd.se/professor-effekten-av-motion-storre-an-vi-anat

”Fysisk aktivitet stärker vårt immunförsvar. Men du behöver inte tillbringa timme efter timme på gymmet. Tvärt om tycks det vara den lågintensiva vardagsmotionen som har störst betydelse, enligt forskning.”

”En slutsats i rapporten var att betydelsen av de små rörelserna har underskattats. Det går i linje med en av 2019 års mest lästa artiklar i medicintidskriften Jama som visade att det inte är nödvändigt att gå 10 000 steg om dagen. Stora hälsofördelar kommer redan vid 6 000–7 000 steg.”

”Det viktigaste är vardagsmotionen och att bryta upp långvarigt stillasittande. Om man reser sig ur stolen var 20:e minut och går runt i två minuter får det en stor effekt på många hälsomarkörer, säger Mai-Lis Hellenius.”

Anne säger att det är bra med TV4-tittande. Då ges det nämligen möjligt att resa sig ur fåtöljen vid de frekventa reklamavbrotten.

Jag tycker också att TV4 har sina hälsofördelar. När den skräniga kanalen är påslagen sätter jag mig i princip aldrig i någon TV-soffa.