Apokalypsen är här

Jorden står i brand men många låtsas som att det regnar. Det finns till och med de som fortsätter att flyga inrikes och/eller att köra omkring in en så kallad SUV. Hur tänker sådana människor? Bör vi inte hjälpas åt, hela bunten?

Det här är ingen fråga (den om klimatet) som vi bara plockar upp ibland, som den om jämlikhet. Det här handlar om liv och död, faktiskt rätt likt ett damoklessvärd som väntar på att få dela ut nådastöten.

Men det finns betydligt värre skräckexempel än de som far omkring uppe i luften, till och med ett sådant som kan funka som en väckarklocka för de som inte tycks begripa vad som håller på att hända med vår planet:

”President Trump förnekar och ignorerar klimatförändringarna. Något som i princip alla som inte gör det anser förödande. Men när jag mötte Jonathan Safran Foer nyligen sade han att Donald Trump kan vara det bästa som hänt klimatpolitiken. Det finns ingen bättre väckarklocka, ansåg han.”

https://www.svd.se/apokalypsen-ar-har–men-inte-klimatfragan

%d bloggare gillar detta: