Mona Sahlin antyder att socialdemokratin är en kriminell klan

I väntan på att duschen skall bli ledig i Barkarby läser jag ledaren i DN.

https://www.dn.se/ledare/erik-helmerson-mona-sahlin-beskriver-socialdemokratin-som-en-kriminell-klan/

”Jag började väldigt tidigt – och på ett förrädiskt sätt – betrakta makten som en del av mig. Socialdemokraterna blev ett hem och partiet var en familj som skyddade mig”, säger hon också. Det är slående ärligt och påminner faktiskt om beskrivningen av en kriminell klan.”

”Den svenska socialdemokratin var länge politikens brittiska elitinternat, en institution som fostrade människor att med maktens rätt tycka sig stå över såväl lag som moral. Kanske – förhoppningsvis – blev Mona Sahlin den sista i raden.”

Bloggaren har ännu inte övergivit socialdemokratin (förutom på lokalplanet). Det finns fortfarande några förebilder för honom inom partiet: som Göran Greider och Ingvar Carlsson. Men annars börjar det bli väldigt tunnsått med goda företrädare.

Det är som inom bloggarens fackförbund. De som valdes in bytte så småningom sida och blev arbetsgivarrepresentanter. Samma sak har vi sett inom socialdemokratin. En f.d. statsminister blev till och med godsägare.

Det är måhända bara statsystemet som saknas innan socialdemokratin blir det nya högerpartiet.