Hur kan KD ta parti för den patologiske lögnaren i Vita Huset?

https://www.svd.se/trumps-syn-pa-sanning–en-blakopia-av-hitlers

”Att Trumps syn på lögn och sanning är en blåkopia av Hitlers gör honom förstås inte till nazist. Han har med all sannolikhet inte heller läst ”Mein Kampf”. Men nazismens skamlösa uppgradering av lögn till sanning har han anammat. Med auktoritära reflexer normaliserar han ljugandet precis som i Nazityskland. Man får nästan känslan av att det förflutna verkar i nuet.

Trump har orakelstatus hos sina kärnväljare och sympatisörer till och med bland svenska riksdagsledamöter i SD och KD, som hoppas på ytterligare fyra år med lögner i Vita huset. Det förflutnas facit skrämmer uppenbarligen inte ledamöterna. Så nu finns det mer än någonsin tidigare akut behov av historielektioner i riksdagshuset.”

Trump är en ”superspridare av farliga osanningar”. Det begriper vilken idiot som helst.