Väte eller Lithium på Kinnekullebanan

Vi som av hänsyn till yngre generationers väl och ve icke frivilligt begagnar oss av flyg gläds åt planerna om att på sikt driva tågen på järnvägar som saknar kontaktledning med vätgas eller batterier.

Dessvärre blev resan ner till Göingebygden och barnbarnen där nere inställd pga den rådande pandemisituationen, den som skulle ha inletts med Kinnekulletåget mot Göteborg 08.00 i går morse. Men vi får hoppas att smittspridningen mattas av och att Regeringen därför håller fast vid sina coronaregler, som max 50 personer på idrottsarrangemang och evenemang.

Jag undrar fortfarande varför vi få som reser med lokalbussen skall mötas av budskapet ”Undvik att resa med Västtrafik” när motsvarande budskap saknas på landets flygplatser.

Mer om Västtågen på Kinnekullebanan och framtida drivmedel: