Vad i helvete är det för fel på SvD’s ledarskribenter?

(Jag ber om ursäkt för svordomen men när det gäller klimatförnekare kan man behöva ta till storsläggan)

Den frågan (rubriken) ställer sig nog DN’s chefredaktör. Bloggaren instämmer. Han har läst Dagbladets ledarsida varje dag i 40 år så han vet vad han talar om.

Det som har fått Peter Wolodarski att ta till orda är det som skrivs om klimatförändringarna på ledarsidan. Bl.a. får en av Nordens värsta klimatförnekare, dansken Björn Lomborg, fritt spelrum för sina åsikter, åsikter som i mångt och mycket är desamma som storlögnaren Donald Trump har mage att torgföra.

Men givetvis finns det många svenskar som sympatiserar med Lomborg, t.ex. de som flockas kring Torp och andra bilberoende externa köpcentra och naturligtvis de som mot bättre vetande fortätter att flyga och fara, utan att bry sig om konsekvenserna.

Ett litet utsnitt från DN och Wolodarski: