Hur Värsttrafik blev Bästtrafik

Jag har inte alltid varit en stor gillare av Västtrafik. Taxorna har varit skyhöga, både för vuxna och barn/ungdomar. Vissa dagar trafikeras inte vissa linjer överhuvudtaget, som lokaltrafiken i Lidköping på sön- och helgdagar.

Men i morgon inträffar det något fullständigt revolutionerande (avseende zonindelningen och därmed taxorna).

Den som har seniorbiljett åker helt gratis i stora delar av Västsverige. Den som saknar en sådan betalar blott 34 kr. Skall man in i Göteborgsregionen kostar det dock lite mer, men ändå max halva priset mot idag (t.ex. Lidköping – Göteborg).

Att införandet sker samtidigt som pandemin förvärras är kanske inte så lyckat. Men problemen med överfulla bussar är störst i de större städernas lokaltrafik. Och där inträffar det faktiskt något som kan minska antalet resenärer och därmed möjligen antalet smittade. För precis som det går på 34 kr (för en vuxen utan seniorbiljett) mellan Karlsborg och Strömstad kostar det 34 kr mellan Järntorget och Brunnsparken i Göteborg. Och det senare alternativet kan det bli betydligt färre som ”köper”.

Vad bloggaren funderar över är hur kalaset skall finansieras. Men han misstänker att det är miljöpartisterna i Regionen som har övat utpressning på de borgerliga partierna, detta för att överhuvudtaget gå med på att bilda en politisk majoritet tillsammans med de partierna.

När miljöpartiet ingick i den politiska majoriteten i Lidköping levde miljöarbetet farligt. Konstgräsplaner och motorbana var viktigare än livgivande grönska.

Men Västtrafiks nya zoner är faktiskt ett lyft för miljön. Så ta gärna tåget och bussen, men glöm för allt i världen inte spriten och munskydden – och framförallt – gör det som bilisterna inte gör: Håll avstånd!