Tjuv och polis – på riktigt?

Halv ett inatt såg jag en bil med ljuset på vid en av grindarna till Lidens. Grinden det handlar om är stängd men alldeles intill finns det ett stort hål i staketet.

Bilen stod kvar en bra stund.

Utan att ha sett ett endaste avsnitt av ”Tjuv och polis” (jag är livrädd för att lockas in på brottets bana) har jag nu funderat över vad bilen gjorde just där, mitt i natten. Dessutom var den svart, en färg som får varningsklockorna att ringa. Huvuddelen av de bilister som kör stoll på Gamla Läckövägen kör nämligen svart (Audi eller BMW).

Vad skulle då brottet kunna bestå i? Narkotikahandel? Stöldgods undanstoppat i de tomma lokalerna?

Antagligen är det bara min fantasi som skenar iväg, men jag har gjort min samhälleliga plikt och underrättat rättsväsendet.

Döm själva. Klockan är cirka 00.40. Och av alla ställen – vad har bilen just där att göra?