Bussar på villovägar

Bussen till mormor och morfar kördes av Billingens Trafik Aktiebolag BTA. Den utgick från Falköping. Platser som passerades under färden var Friggeråker, Torbjörntorp, Tomten, Ekornavallen (där jag klev av efter att ha dragit i snöret), Hornborga bro, Broddetorp, Bolum och Varnhem. Slutstation var Timmersdala.

Med hjälp av Digitalt museum (Falbygdens museum) är det inte svårt att få fram ett foto på en BTA-buss (som faktiskt har visats tidigare i denna blogg):

Jag utökade sökningen till Västergötlands museum. Där fanns ingen BTA-buss men väl en Stockholmsbuss som samma år som jag föddes och i just den staden (Skara) hade råkat avvika från färdvägen:

I samma museums samlingar dök det upp ännu en olycksdrabbad buss, den från Lidköping mot Vara:

Kvällens snabbtur med Nobinas elbuss, fram och tillbaka till torget, avlöpte utan missöden. Som vanligt vart trängseln, och därmed smittorisken, totalt obefintlig.

Undvik onödiga resor tjatas det i bussarnas högtalare. Att ta sig till apoteket är oftast nödvändigt. Detsamma gäller knappast inte för bilresor till tomhetens eget Mecca Ullared eller till Torps själsdödande köpcentrum.