Läget på vägarna är alarmerande

Regeringen uppmanar oss att undvika kollektivtrafiken.

Men med tanke på allt vad som händer på våra vägar blir man betänksam.

Läser man t.ex. polisiärt i dagstidningen är det ett stort antal rattfyllos och narkotikapåverkade bilförare som omhändertas. Utanför Hässleholm körde en rattfull långtradarchaufför ihjäl två bilpassagerare i förra månaden. När vi kom med bussen från Stockholmståget i höstas körde vi förbi en långtradare på motorvägen. Där satt chauffören med båda fötterna uppslängda mot vindrutan. Om han surfade hann jag inte notera, däremot att långtradaren kom från ett större åkeri i Skara.

Detta har hänt nu i em, alldeles i utkanten av Skara. (Se nedan). Förmodligen en ”vanlig oskyldig ” dikeskörning. Det är bara att hoppas att chauffören klarade sig utan skador. Man är tacksam att ingen personbil befann sig i vägen för det skenande ekipaget.

Huruvida det handlar om samma åkeri som ovan vill jag låta vara osagt, men jag undrar ändå om det inte är bättre att hålla sig på spåret, både för gods och för de människor som har ärenden att uträtta.

Jag är övertygad om att folkhälsan skulle vinna på det.