Vad har konungariket Sverige gemensamt med stater som Ghana, Sudan och Madagaskar?

Inte bananer men dessa länder redovisar liksom Sverige inte några nya coronafall under julhelgen, trots att många insjuknar. Myndighets-Sverige påstås inte komma ut med några nya uppgifter förrän den 29/12.

Det säger en hel del om trögheten och inkompetensen i den svenska byråkratin.

Under coronapandemin har till synes hela FHM’s agerande präglats av tillkortakommanden – och att försöka lägga ut dimridåer över alla de misstag som har begåtts – som att försöka skylla ifrån sig på äldrevården

Att välja att inte redovisa nya coronafall (i Sverige handlar det om hela 6 dygn) leder till att befolkningen förvägras möjligheten att kunna ta till sig hela vidden av allvaret i den rådande situationen.

Bilder nedan. Först Malin Ekman i SvD, därefter Worldometers statistik för Juafton.