Mannen med den knutna näven är på väg in för att stoppa demokratin

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/56bvWE/en-revolutionar-hojer-naven-innan-han-ska-stoppa-demokratin

(Bloggaren tackar Frits för detta följartips).

”Revolutioner leds alltid av män med god utbildning, ofta mycket god, som stiger ner från sin klass höjder och bekvämlighet för att leda de fattiga och desperata till ett nytt samhälle, ett rättfärdighetens rike, eller en etniskt ren och trygg nation. Pol Pot. Lenin. Mao. Hitler. Stalin. Victor Orbán. Jaroslaw Kaczynski. Ingen av dem är den andre lik och i de två sistnämnda fallen har de inga formella brott begått.

De var alla ”bildade”.

De omgav sig med ofta mycket intelligenta personer. Den lögnaktiga propagandans häxmästare Joseph Goebbels var filosofie doktor.”