Ett Sommarhem som öppnar mitt i smällkalla vintern

I morgon öppnar Sommarhemmet Skogshyddan för säsongen. Och idag dök det upp ett foto på hemskärmen, taget några dagar in i februari 2019.

Det var just 2019 som Skogshyddan frångick sin gamla ordning och började öppna hela tre månader före Valborgsmässoafton.

Hur det blir i år med avstånd (definitivt inte som på fotot!) och antalet som får vistas i lokalen lär vi få veta i samband med öppnandet.

Killen på fotot föddes samma vecka och på samma BB som jag. Att vi inte förväxlades av personalen (det lär ha varit väldigt rörigt på Förlossningen) visar det test som utfördes av FamilyTreeDNA häromåret.

Det hade varit bra om det testet hade kunnat utföras redan i början av 60-talet. Det antyddes nämligen att jag hade förväxlats med en annan unge, tillhörande en Varabonde och hans nyförlösta hustru.

Att Leif (på fotot) skulle vara från Vara kan jag dementera. Men det hände något kul något år innan min mor gick ur tiden. Leif hälsade på en bekant på Ranliden i Falköping. Då passade han på att gå in och hälsa på Elsa. De samtalade säkert minst en halvtimma. Men hur det gick till den där juliveckan 1952 på Förlossningen i Lidköping, det hade han förmodligen svårt att redogöra för.

Om det där med ”Varabonnen” hade besannats skulle jag kanske ha fått en hel skock med kor på halsen på gamla dar. Och det låter ju inte precis som någon höjdare för den som lider av allmän oro, inkluderande en svårartad form av koskräck!

%d bloggare gillar detta: