Miljöpartiet önskar förstöra finfin åkermark

Miljöpartiet är inte vad det utgör sig för att vara, något som avhandlades i ett av gårdagens inlägg.

Den av miljöpartiet så högt önskade höghastighetsbanan får (om den mot bättre vetande nu byggs) svåra konsekvenser för jordbruket. Stora områden med högvärdig jordbruksmark kan komma att ödeläggas.

Det finns faktiskt förslag om att svår naturförstörelse som (bl.a.) kan leda till brist på livsmedel till Jordens växande befolkning kan komma att betecknas som brott mot mänskligheten…

Hur höghastighetstågsprojektet rimmar med det som Miljöpartiet säger sig stå för, det övergår faktiskt mitt förstånd. Socialdemokratin påstås vara ett betongparti, men frågan är väl om inte Miljöpartiet är ännu värre.

Det finns ett litet inslag på SVT som handlar om en av de bönder som kan komma att drabbas. Skall sanningen fram finns det faktiskt ett visst släktskap mellan Anne och mig och denne Örjan:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/stambanan-kan-ga-rakt-over-hennes-hus?fbclid=IwAR0qDZOOQIdGfoaGcCxJo3Aqnj3dyPFh1xT2s0kQ_CEF0oDBcUOA-QI3YYQ

Visst ser det trevligt ut när Trafikverket bjuder in till samråd (se länk nedan). Men så gulligt som på bilden lär det verkligen inte bli.

Undrar verkligen om Miljöpartiets ledning, den som har varit en av de mest drivande politiska krafterna bakom stängningarna av Ringhals 1 och 2 är, är medveten om att höghastighetståg som framförs i 320 km/h kräver stora mängder elenergi. Luftmotståndet i den hastigheten kan jämföras med att köra rakt in i en vägg.

Länken kom visst med två gånger om, men det skadar inte! Repetition lär skall vara bra för lärandet.

Slutnotan kommer sannolikt att hamna på en bra bit över 500 miljarder kr, inräknat nya stationer och anslutningar till befintliga spår.

Under våra tågresor till Italien har vi färdats i 300 km/h, på en sträcka söder om Nürnberg i riktning München. Men vad jag förstår är tyskarnas ambition att ICE-tågen i Tyskland skall framföras i 250 km/h. Det anses tillräckligt snabbt.

Med lite sans och vett kring beslutsfattandet borde även vi låta nöja oss med att höja hastigheten på befintlig järnväg till 250 km/h, utan svåra ingrepp i odlingslandskapet. Där så behövs kan extra spår placeras intill de nuvarande.

Ett sådant förnuftsstyrt beslut borde rimligtvis även superstressade miljöpartister kunna acceptera.

Men fan tro’t, sa Relling (och bloggaren)!

%d bloggare gillar detta: