Det går utför med det svenska samhället

Regeringen har valt att inte sätta käppar i hjulen för resorna till fjällen under sportlovet, trots att det hade varit urenkelt att stoppa fjällfärderna med hjälp av en ”tvåtimmarsregel” eller ”håll dig i din egen region-regel”.

Istället lägger regeringen ansvaret på fjällresenärerna. Beter de som bara rätt är det ingen fara.

Men det kan ju vem som helt räkna ut att det kommer att gå käpprätt åt skogen med en sådan syn på saken. Det är bara att kolla hur det ser ut i liftköerna i t.ex. Åre.
Det finns webbkameror för de som inte har blivit totalt försoffade framför Vinterstudions halvdagslånga utsändningar: http://www.webbkameror.se/skidkameror/index.php

Eller bilda sig en egen uppfattning genom att titta på köerna på film:

Som ett resultat av fjäskandet för skidnäringen måste nu alla skolor bomma igen, bl.a. i hela Västra Götaland. Och många oskyldiga (dvs de som har stannat hemma) kommer att drabbas av svår sjukdom, lidande och i värsta fall – en förtida död.

Det går utför med det svenska samhället. Utförslöpet har börjat med de som sitter i toppen. De som inte vet hur man styr. De som med stor sannolikhet kommer att åka ut, detta efter att ha grenslat i stort sett varje tänkbar port – i ett helt år.

Måhända att Tage Slingerskank hade tagit sig ända in i mål, en betydande kämpe och hövding på den tid det begav sig. I vilket fall som helst slapp Tage ta hänsyn till Folkhälsomyndigheten, den som inte vet hur man hanterar en pistmaskin. Underlaget blir som bekant därefter.