Ett klockrent debattinlägg i Göteborgsposten

Nu tvingas underklassen isolera sig i sina trånga lägenheter för att medelklassen bara inte orkar avstå något av sina privilegier.

Klassklyftorna gör sig synliga när skolorna återgår till distansundervisning. Medelklassens barn åker skidor en vecka. De andra är hemma och gör inget. Sen måste de fortsätta stanna hemma för att medelklassen genom sitt resande driver smittan, skriver Gabriel Södersten, småbarnsförälder och samhällsdebattör.


https://www.gp.se/debatt/arbetarklassens-barn-drabbas-värst-av-medelklassens-fjällresor-1.41923060

Jag vill inte gärna skuldbelägga de som har rest norrut, och det finns nog även en och annan fattiglapp som har lyckats sala ihop till en 2:a klassbiljett till fjällen.

Det är istället de som styr och ställer som uppbär det det fulla ansvaret. De avstyrde varken resorna till Tyrolen eller Melodifestivalens tre finalföreställningar för ett år sedan.

Den katastrofala smittspridning detta vanstyre genererade kom sedan att skyllas på den kommunala vårdpersonalen…

Nu gör de styrande samma sak igen. ”Det är helt ok att fara på fjällsemester. Bara ni sköter er.”

Vilka som skall få skulden den här gången återstår att se. En sak är jag säker på. Det lär inte bli de skyldiga som får skulden, dvs de högt uppsatta politiker och myndighetsföreträdare som är ena riktiga baddare på att skylla ifrån sig.

Antagligen resonerar de som såhär: ”Vi kommer undan den här gången också. Det gör vi enkelt om vi gör som vi brukar – dvs slår mot dem som redan ligger”…