Misstänkta AstraZeneca – biverkningar: Detta är de viktigaste spåren

VG har lagt ut denna intressanta artikel:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/oAwEbm/mistenkte-astrazeneca-bivirkninger-dette-er-de-viktigste-sporene

Et av de konkrete sporene, er å se på om pasientene tidligere har hatt covid-19 eller andre infeksjoner som kan ha utløst denne reaksjonen.

En fråga som ställs: Hvis det viser seg at alle har hatt udiagnostisert covid-infeksjon, kan det da bli aktuelt å teste alle før de tar AstraZeneca-vaksinen?

Även en av kommentarerna till artikeln väcker intresse:

Tobias Hansen:

”Helse Bergen melder idag 48 alvorlige tilfeller av bivirkninger fra AstraZeneca vaksinen. Mange blødningstilfeller. For de relativt få AZ vaksinene helse Bergen har satt, er det et meget høyt tall. Personlig tror jeg det er store mørketall i andre land. Der er hverken rapportering eller oversikt like sentral og god som i Norge og Danmark. Så at det her er en sammenheng, er overveiende sannsynlig, og vi gjør oss selv en bjørnetjeneste om vi fortsetter med den vaksinen. Man så hvordan svineinfluensa vaksinen, skadet vaksinering generelt med alvorlig bivirkning. Dette har potensiale x10. Ved neste korsvei, vil det finnes langt flere skeptikere, så legg AstraZeneca bort. Den tilfredstiller ikke krav til sikkerhet….”

Bergens Tidene om saken: https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/Blw0P9/270-har-faatt-bivirkninger-fra-astrazeneca-vaksinen-i-helse-bergen-e

Själv längtar jag efter att bli vaccinerad men försiktighetsprincipen måste gälla. Jag tvivlar på att FHM vågar återuppta vågar återuppta vaccinationerna med AstraZenecas preparat i närtid. Först måste det säkerställas vilka grupper det är som har störst risk att drabbas av dessa allvarliga koagulationsrubbningar.