DosPac, nej tack!!

När jag beställde läkemedel via apoteket.se nu senast (kan vara billigare än det upphaussade Apotea!) fick jag med en lapp i lådan. Där fanns ett erbjudande om att få läkemedlen delade i påsar.


Ett liknande system används inom äldreomsorgen. Det systemet bygger på att en läkare eller distriktssköterska står för ordinationerna. Apodossystemet försörjer horder av sjukvårdsbyråkrater, under det att läkarna anser att det är ett djävulens påhitt.


Men vad gäller DosPac verkar det bygga på mina samlade recept. Och då kan det ju finnas med preparat som är utsatta och preparat där det har skett en dosjustering.

Livsfara kan således uppstå. Givetvis kommer jag inte att nappa på erbjudandet. Dessutom intar (varför säger en del att man äter medicin, det handlar väl inte om ett livsmedel) jag bara ett enda av läkare ordinerat preparat. Resten är egenmedicinering (bl.a. genom att jag delar en Bamyl på 500 mg till flisor på cirka 75 mg). DosPac-verksamheten skulle sannolikt klappa ihop om det ställdes inför en sådan vansklig uppgift, dvs tvingas packa och tacka för sig.

%d bloggare gillar detta: