Om den dubbelmuterade indiska virusvarianten

Avsikten med denna typ av inlägg är inte att försöka skrämma vettet ur eventuella bloggföljare. Inläggen görs för att jag under bloggandet skall försöka lära mig något nytt om viruset, och förhoppningsvis bli aningen lugnare. Men risken med rotandet bland alla artiklar är givetvis att det där lugnet uteblir, och paniken infinner sig.

Efter att ha läst artikeln här nedan är lugnet som bortblåst, kanske med hjälp av den sydvästmonsun som sveper in från Indiska Oceanen.

https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/health-news/india-coronavirus-variant-what-makes-indias-double-mutant-covid-variant-b-1-617-so-concerning/articleshow/82029148.cms

Bonusläsning: Annes morfars mor hade två systrar som föddes ute på Oceanerna. En fick heta Oceana (föddes ute på Atlanten, mellan Afrika och Sydamerika) Den andra Indina, efter Indien. Hon föddes på Indiska Oceanen – ev på Ceylon. Tänk att som Oceana ha födelseplatsen ”Briggen Johan II, lat 10 gr N, long 37 gr W”. Det är betydligt häftigare än att ha sett dagens ljus för första gången på den totalt torrlagda Biskop Turgotsgatan i Skara!
Att systrarna föddes ute på havet berodde på att deras mödrar följde med deras fäder (sjökaptener) ut på de sju haven.
Vilka dessa hav är har dock varierat genom historien.

https://sv.wikipedia.org/wiki/De_sju_haven

%d bloggare gillar detta: