Våra naturreservat och nationalparker hotas av friluftsboomen

https://www.dn.se/sthlm/friluftsboomen-hotar-stockholms-naturreservat/

Ett exempel ur artikeln på vad nyfrälsta naturmuppar kan ta sig före:

”När veden tar slut börjar folk hugga ned träd för att elda. Folk verkar ha kollat på Bear Grylls, en brittisk machoäventyrare, och anammat överlevnadstrenden. Man har köpt yxa och vill prova den, men skog får man inte hugga ned någonstans och naturreservat är ett skyddat område.”

Besökstrycket i naturreservat och nationalparker har ökat lavinartat under pandemin. Det är givetvis positivt men alla besökare måste följa det uppsatta regelverket – som att inte elda, inte tälta, inte cykla, inte plocka blommor, alltid ha hunden kopplad, inte skräpa ner, inte rida, använda toaletter där sådana finns, inte köra crossmotorcykel, inte fiska m.m.

Jag är absolut inte någon gillare av ett ohejdat flygande men det är nästan så att man längtar efter att de där som saknar naturvett åter skall trängas i gaterna på Landvetter och Arlanda, med siktet inställt på stekheta stränder i främmande länder.

%d bloggare gillar detta: