Hg 553 1966

Det här fotot togs vid lokstationen i Falköping den 5:e juni 1966. Den här loktypen användes för tågen mellan Falköping och Karlsborg och med all säkerhet även för att dra lokala godståg mellan Skövde och Falköping.

https://www.jvmv2.se/forum/index.php?id=251629

Vad som är särskilt intressant är skorstenen i bakgrunden. På den står det YTONG.

Jag hade visst glömt att företaget, utöver den stora fabriken i Uddagården, även hade viss tillverkning inne i Falköping.

En motorbana ersätter numera YTONG-fabriken i Uddagården – en utmärkt lokalisering för sådan miljöförstörande verksamhet (vilket varken blåbärsskogen i Kartåsen eller Kinnekulle (Ring) ens med den bästa viljan i världen kan påstås vara).

Apropå loket så är jag helt övertygad om att min far har framfört detta vid åtskilliga tillfällen!

25 år senare var denna loktyp fortfarande i bruk:

%d bloggare gillar detta: