Ta’t lugnt ta en TOY

Är det något jag inte klarar så är det just det.

Jag tänker bland annat på det blogginlägg som lades ut tidigare i morse: https://bengtsfornojsammatankar.com/2021/05/03/angestskapande-verksamhet/

Vi har en bil av märket Toyota. Företaget som säljer och servar dessa fordon var till fram för några månader lokaliserat i det industri- och handelsområde som är beläget bakom Änghagen. Det var väl inbodda lokaler, med livgivande växtlighet alldeles inpå knuten. Men Toyota ville ha större lokaler och etablerade sig därför ute i det som tidigare var Kartåsskogen. De har fått tre gånger så högt i tak, det är tre gånger så långt mellan bilarna, det finns absolut ingen grönska inpå knuten (trots att Toyota liksom de flesta andra bilmärken gärna vill framstå som just ett grönt bilmärke). Däremot finns det väldigt gott om asfalterade ytor runt byggnaden. Lidens ligger alldeles intill, de som hade så mysiga och naturnära lokaler i Stenhammar. Men det är likadant som med Toyota – vartenda träd, varenda blåbärsbuske är bortsopad. Men asfalten breder ut sig. Vill man söka efter något grönt får man gå inomhus på nya Lidens (men det lär bloggaren aldrig göra). Han vill ha riktig grönska, den typen av grönska som medger fortsatt mänsklig närvaro på den här planeten.

Och tro inget annat än att jag kommer att fortsätta med att ”tugga” om detta ämne. Annars lär jag aldrig känna någon form av lugn i min ofta så upprörda själ.

Den som lärde mig den betydelsen av insändare var fadern till min barndomskompis. Kompisens pappa var lektor i biologi vid Läroverket.
Falköpings Tidning hade tagit sig för att publicera en stor artikel om en yngling och hans stora fågeläggssamling. Ni kan lita på att lektor Bengt Ulf var upprörd i den insändare han skrev efter att ha tagit del av den mot fågeläggsamlande så totalt okritiska artikeln. Och jag tror att insändaren tog skruv. Falbygdens fågelklubb fylldes av ungdomar som ville skåda fåglar. Men de enda ägg de kom i närheten var de stekta som understundom låg som pålägg på de ut till naturen medhavda mackorna!

Så alla ni som värnar om livet på Jorden: Tig inte om de händelser och aktiviteter som för oss närmare stupet. Vi lever i en demokrati och det måste vara vår absoluta plikt att ryta till när det fattas helgalna beslut. Att tiga kan däremot vara en form medlöperi.

%d bloggare gillar detta: