Ett allvarligt menat inlägg

Vi har gjort flera försök att ta oss in i en av Lidköpings populäraste serveringar. Igår, liksom många andra dagar har det varit en omöjlighet. Det har befunnit sig alldeles för många gäster samtidigt i ”serveringsdelen” och få har respekterat regeln om att vänta utanför tills kusten är klar.

Idag gjorde vi ett nytt försök, och det gick bra! Trängseln var som bortblåst. Men det var värre när vi skulle ta oss ut. Då var det helt tjockt av folk som väntade på att få besälla. Vi gick ta ett djupt andetag (med munskydden på) och därefter mer eller mindre rusa ut i friska luften.

Jag tror att det kan vara svårt för en café eller restaurangägare att hålla koll på alla de fika- eller matsugna som agerar som om hade de noll koll på regelverket (finns här):

https://tillstand.stockholm/tillstand-regler-och-tillsyn/servering-av-mat/coronaviruset-inspektioner-av-smittskyddsatgarder-pa-restauranger-och-kafeer/

Men lever verkligen kommunerna upp till detta: ”Miljöförvaltningen utför inspektioner och kan stänga ner verksamheter som inte följer reglerna.”

Jag tvivlar. Men med tanke på smittspridningen i många av gamla Skaraborgs kommuner vore det inte helt fel med ett och annat tillsynsbesök:

http://www.hallekis.com/xx210512k.htm

%d bloggare gillar detta: