Vill man renovera sin själ skall man köpa ett ödehus

Vill man däremot ödelägga sin själ kan man välja att bosätta sig i någon av de helvita villor som har byggts kring Sjölundaskolan.

Trenden att renovera upp ödehus runt om i landet har exploderat de senaste åren.  

Artikel i SvD:

https://www.svd.se/odehus-hittar-nya-agare–via-grupper-pa-facebook

Johan Beckman och Dan Svensson har Instagramkontot ”Ödehusgrabbarna” där de dokumenterar sin renovering i Småland – och delar de med sig av både med- och motgångar.

Byggnadsvårdaren Robert Danielsson har tillsammans med journalisten Jennifer Erlandsson och fotografen Theresia Sandahl startat projektet Landsbygdsdröm som hjälper ödehusletare att hitta sina drömhus.
Robert startade Facebookgruppen ”Jag räddade ett ödehus!” som snabbt växte. I dag har gruppen drygt 28 000 medlemmar som delar med sig av sina renoveringsprojekt.

Den yngre generationen tänker generellt sett mer hållbart och långsiktigt, berättar Robert Danielsson. Oftast är det inte själva huset som lockar människor från storstäderna och ut på landsbygden, utan det handlar mer om vilket sorts liv man vill ha.

Det är som elitserien i husrenovering. Sociala medier är annars så jävla mycket yta, men här vågar man visa misären och vågar visa hur tufft och jobbigt det här är. Det blir äkta och det gillar folk. Man peppar och hjälper varann, säger Robert Danielsson.

https://www.landsbygdsdrom.se

%d bloggare gillar detta: