En ömsint drift med vår tids goda människa – hon som så gärna vill göra rätt


Recension av Dag före röd dag i SvD:
https://www.svd.se/varfor-kallsortera-nar-folk-flyger-utan-skam

”Helenas man bokar en familjeresa till Mallorca. Med flyg! Mitt under brinnande klimatkris! Så hur ska hon lyckas stoppa honom?”

”För vad spelar det för roll när folk återvinner crème fraiche-burkar hela året när de ändå bränner iväg på en semesterresa till värmen helt utan skam?”

”Jag känner med Helena. Förstår hennes inre turbulens. Min son har ännu inte fått åka flygplan för att hans mor är en miljöfascist men nu har alla han känner varit utomlands och snaran börjar dras åt. Jag blir fullkomligt rasande när jag tänker på alla dessa flygresor som görs världen över hela tiden. Jag är Helena. Hon är en människa som vill så rätt, men hon är också just en människa. Jag önskar att hon får pusta ut på en sommarstrand i Skåne. Återhämta sig i den ständiga kampen.”

%d bloggare gillar detta: