Ålgräs testas mot stranderosion (artikel i DN)

För första gången testas att plantera sjögräset ålgräs för att bromsa erosion vid Skånes kust. Ålgräsängar hör till jordens viktigaste ekosystem. Att hjälpa naturen att läka sig själv är högaktuellt när klimatkrisen ska hanteras och den biologiska mångfalden skyddas.

Ålgräs binder sand, gör vattnet klarare, minskar övergödning genom att fånga upp kväve och fosfor och kan fånga in lika mycket koldioxid som skogar. Dessutom fungerar det som skydd och dagis för unga fiskar och andra varelser i havet.

Ålgräsängar hör till jordens mest värdefulla ekosystem och beskrivs ibland som korallrevens mindre kända lillebror eller lillasyster.

https://www.dn.se/sverige/plantering-av-sjogras-ska-hindra-erosion/

Bloggaren: Huruvida ålgräs även hjälper mot hala lokalpolitiker från miljöpartiet (i Lidköping) är fortfarande en öppen fråga. Det är troligare att det krävs en rejäl ryssja för att lyckas med det företaget.

%d bloggare gillar detta: