En på många områden obegriplig kommun

Anna Lokrantz borde ta med direktören för kommunala AB Bostäder på tåget till Mariestad. Där kan direktören få sig en lektion i kompetent byggnadsvård. En sådan är han uppenbarligen i stort behov av.

Det finns starka manliga nätverk i Lidköping, bland annat i form av otidsenliga slutna sällskap. De kämpar stenhårt för att få sina (ofta egoistiska) intressen tillgodosedda. Men då är det tur att det finns högutbildade kvinnor som visar var stolen skall stå.

Sådana kvinnor behövs inte bara vad gäller byggnadsvård utan även när det handlar om sådant som skydd av tätortsnära skogar och att få bort de avgasstinna motorevent som skrämmer bort moderna, välutbildare och vettiga människor som annars skulle ha kunnat tänka sig att bosätta sig i Lidköping. En del gör ett försök men inte sällan ger de upp och drar till mer beboeliga trakter.

Är det något som borde vara osäkert så är det den där direktörens framtid i det aktuella bolaget. Byte till en kvinna med Anna Lokrantz kompetens skulle inte på något sätt vara fel!

Men en sak är Lidköping bra på och det är kommunal vård. Där blir det full pott!

%d bloggare gillar detta: