Nya perspektiv på det som i värsta fall kan bli inledningen på en brottets bana

Någon gång vid 15.30-tiden ser vi hur två poliser går runt och inspekterar Lidens gamla lokaler.

I polisiärt i NLT får vi veta varför

Vad som inte finns att läsa i NLT är hur vi vid 17.30-tiden ser vi hur ett gäng ungdomar i 14-årsåldern klättrar ut och in genom ett perspektivfönster på Lidens.

Det som förvånar är HSB’s urusla tillsyn av sina lokaler. Fönster som inte är riktigt stängda och staket som är trasiga – det tror sjutton att det lockar till sig ungdomar. Och där inne i skumrasket kan det ju försiggå sådant som ingen vill att ens barn skall hålla på med. Och tänk om barnen/ungdomarna leker med elden (förra året såg vi tre ungdomar springa omkring med facklor innanför stängslet). Det kan sluta i en katastrof.

Det är inte otänkbart att det finns ett samband med Lidenhändelserna och det som hände senare under kvällen:

De som slog sönder tre av hemvårdens bilar utanför min f.d. arbetsplats i helgen var säkert några år äldre. Det är inte uteslutet att de skyldiga tog sig dit med den typen av fordon som brukar ägna sig åt att sladda på Lidens parkering och som ofta kör som galningar på Gamla Läckövägen eller på bussgatan. Förmodligen brukas även denna typ av fordon vid attackerna mot busskurerna längs linje 4:as väg från Framnäs C ut till Sjölunda.

Det gäller att stämma i bäcken. Annars kan det som först verkar rätt oskyldigt bli inledningen på en bana vi inte vill att någon skall befinna sig på, dvs brottets.

Föäldraansvaret lämnar mycket i övrigt att önska.

Vad vi har kunnat notera har ingen av de som hålls på Lidenområdet har invandrarbakgrund. Så där föll det som kunde ha blivit ett ”tacksamt” samtalsämne på kafferasten för de individer som är så urbota dumma så att de inbillar sig att bruna SD skall rädda landet


%d bloggare gillar detta: